هوش مصنوعی و مخاطرات آن

ساخت وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از مهمترین مخاطرات زندگی بشر هوش مصنوعی است

علاوه براینکه هوش ساختگی باعث برون رفت از بحران ها و فشارهای روانی و کاری و سختی معیشت زندگی است،  اما درخود حفره های عمیق و خطرناکی دارد که می تواند منجر به پیدایش مخاطرات مهم و شگرفی شده و در تضاد و تعارض با اخلاق زیستی و قوانین انسانی قرارگرفته وبا آن به مبارزه برخیزد و علاوه بر مخدوش کردن امنیت انسانها و طبیعت به کرامت انسان نیز بی اعتنا ومخالف با آزادز های مشروع بشریتباشد.

با توجه به سازمان یافتگی هایی که در برنامه های هوش مصنوعی وجود دارد هوش مصنوعی می تواند بزودی بر انسان چیره شده و انسان را در قفس محبوس کرده وبااو مانند حیوانات خانگی برخورد کند.

البته از دوران کهن استثمار و بهره کشی از انسان و ویرانی انسانیت توسط غیرانسان دور از تصور نبود ودر بسیاری از تصاویر موجود در غارها و اهرام ثلاثه وسنگ نبشته های دنیا این موضوع نقاشی شده است .

چه اینکه هوش مصنوعی قدرت خود کفایی وخود اتکایی وبازیابی بالایی داشته و می تواند با برنامه نگاری های خود مدارانه همه چیز را کنترل کند و هیچ حریمی را برای انسان، امن نگذارد.

برخلاف آنچه که درباره قدرت تسلط برهوش مصنوعی گمان می بریم ، متاسفانه انسان در قدرت استفاده ومهاروکنترل آن بسیار ناتوان است. و اگر گمان‌می بریم با قدرت دادن به هوش مصنوعی از آن برای بهبود کیفیت زندگی بشر و امنیت وتوسعه پایدار از آن استفاده های مهمی شود این سخن و فکر کاملا غلط و خطرناک است و ریسک بسیار بالایی دارد.

هوش مصنوعی با توانمندی هایی که در برنامه نویسی و احصای اطلاعات مهم وجامع دارد بشدت و به سرعت حریف انسان خردمند خواهد شد وآفرینشگر خود را از پای در آورده وحتی می تواند تمام ذهن ناخودآگاه انسان را بخواند و همه گمانه های محدود کردن خود را توسط سازندگانش ازبین ببرد.

به علاوه هیچ عاطفه و احساسی نیز نسبت به نوع بشر و شرائط روانی انسان نخواهد داشت و مطابق با فرامین اولیه خود و برنامه نویسی های پایدارش عاری ازهر نوع عواطف و درک خیر و شر خواهد گردید.

آنچه که امروز باید بشر به آن بیاندیشد و کنترل کند اجتناب از راه دادن هوش مصنوعی به مناطق ممنوعه حیات بشری است.

همانگونه که پیش از این اشاره شد؛

اوج قدرت هوش مصنوعی در خود کفایی وخود اتکایی و داشتن اطلاعات کامل از هرچیز و در اختیار گرفتن همه راه های مبارزه با ضد برنامه های خویش است

بی گمان اگر هوش مصنوعی به این مقطع از اقتدار برسد انسان را دربند خواهد کشید و از انسان چیزی  شبیه حیوان خانگی خواهد ساخت .

ودرباره همه حریم های و نوسانات زندگی انسان مطلع خواهد شد ودرباره همه چیز انسان نظر خواهد داد وهمه چیز را تحت سیطره ی خود قرار خواهد داد.و اساسا انسان به انسداد خواهد رسید

بنا براین هنگامی که می گوییم خود کفایی هوش مصنوعی؛ یعنی برای احیا و تقویت خودش قدرت بازیابی و برنامه نگاری دارد.

 برای خودش شارژ می گیرد وشارژ می شود .

خودش بتواند دنبال عیب و نقص و ترمیم و تعمیرش برود.

وهرچیزی که نسبت به برنامه اش تخطی کند بعنوان دشمن بااو برخورد کند.

واین یعنی جنگ واقعی.

انسان بدست خود محل سکونتش یعنی زمین  وخویشتن را نابود نموده و حتی مجبور خواهد شد از زمین بگریزد.

زیرا توان برخورد ومبارزه با هوش مصنوعی را نخواهد داشت.

ودر این گرانیگاه فقط خدا باید به انسان رحم کند.

یکی از مهمترین آسیب های هوش ساختگی یکدست کردن و غربالگری باورها و افکار و پشت کردن به آموزش و سیستم های آموزشی است.

دراین بخش از بحرانها انسان ها با حضور هوش مصنوعی نیازی به آموختن درخود نمی یابند بلکه به این واسطه همه ی مطالبات وتوقعاتشان توسط هوش مصنوعی برآورده شده و بی نیازی شبه مطلقی برای انسان در حوزه آموزش رخ می دهد و به پیرو این  پدیده بی تردید اخلاق نیز معنای خود را از دست داده وانسان ها دست آموز آنچه را که مهندسین ذائقه در هوش مصنوعی تعبیه کرده اند خواهند بود در این حالت انسان منجمد و فاقد سواد واخلاق همانند پرنده ای در قفس خواهد بود که نه تاب فرار دارد و نه پای گریز!

که در پی این روش زندگی ،مفاهیم  پارسایی و عزت وگذشت و محبت و ...همچنین آرمانهای فرجام یابنده ی تکامل وکرامت انسان بایکدست سازی واصلاح نژادی و غربال گری همه جانبه برای کنترل نسل بشر ازبین خواهد رفت.

ازاین رو توجه به توسعه بی ضابطه و اقتدارهوش مصنوعی نمی تواند مورد تایید عقل سلیم و باورهای اخلاقی ما و دانشمندان دین واخلاق  و کلیسا و مساجد و خداجویان و باورمندان باشد.

و حتی درچنین وضعیتی باتوجه به مجرمانه بودن چنین فرایندی، قابلیت شکایت علیه سازندگان و پدید آورندگان هوش مصنوعی در دادگاههای صالحه دنیا وجود دارد.

والی الله‌المصیر

حمیدرضاابراهیم زاده

17مرداد 1393

 

پانوشت قابل تامل

مخاطرات هوش مصنوعی در برخی از حوزه های اثبات شده از جمله:

*قدرت مبارزه باانسان

*جستجو در حریم خصوصی به نفع سازندگان و...
*تقلب و جعل و..
ایلان ماسک اخیرا تصمیم گرفته است که  تدریجا اهرمهای قدرت  به هوش مصنوعی تفویض شود که این امر می تواند به مرور انسان را محدود و حریمش رانقص کند.
 بخش‌مهم دیگر این مخاطره این است که هوش مصنوعی قدرت  باز سازی برنامه نویسی و خود کفایی در برنامه نگاری را دارد. وهمین توانمندی و  قدرت خود اتکایی در هر چیزی به ویژه در ساختار قدرت هوش مصنوعی به شدت خطرناک‌است!
نخست:  اینکه درکی از انسان و آموزه ها وعواطف و پیمایش های اجتماعی وفرهنگی ندارد.
دوم اینکه انسان منتقد تا غیر مطیع را دشمن می داند!.
سوم اینکه جدید در یک آزمایش تازه نسبت به فرد کاربری که خلاف میل برنامه، رفتار جدیدی را نوشت حمله کرد.

در اندازه بزرگ تر و قوی تر مسلح بودن و پیوستن به ارتش الکترونیک  بسیار خطرناک است کاری که  اکنون پهباد ها در شناسایی و هدف قرار دادن افراد می کنند واین فناوری و بکار گیری از هوش ساختگی در رفتارهای نظامی نیز خطرناک‌تر می شود!
سیستم های هوشمند  برای دسترسی واحصای باقی اطلاعات و همرسانی و پیوست به سایر درگاههای هوش مصنوعی و بدست گرفتن قدرت  تحلیل و مبارزه راه درازی ندارد  کمتر از ۵ سال دیگر شاهد تخلفات و ترورها و جنایات سازمان یافته مدرن توسط هوش مصنوعی علیه  انسانها وکرامت سان خواهیم بود .

که خداوند در قرآن پیش از این، آن را پیش بینی نموده است.

«ظهر الفساد فی البر و البحر بما کسبت أیدی الناس لیذیقهم بعض الذی عملوا لعلهم یرجعون». سوره روم آیه 41

 

تمامی حقوق مربوط به این اثردر انحصارمولف محفوظ می باشد

چشم بندی...
ما را در سایت چشم بندی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ddayeremina5 بازدید : 25 تاريخ : شنبه 9 دی 1402 ساعت: 10:43